Gratis verzending vanaf 75,-*
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden*
Achteraf betalen met Klarna
Security Punt

Raambeslag

Raambeslag

Onder raambeslag valt alles dat bijdraagt aan het open- en dichtdoen van je raam. Omdat het vaak vol in het zicht zit, wil je natuurlijk dat je raambeslag er wel een beetje goed uitziet en past bij je huis. Maar ramen worden door inbrekers vaak ook gebruikt om een huis binnen te dringen. Daarom is het enorm van belang dat je raambeslag voldoet aan alle veiligheidsvoorwaarden. In onze webshop vind je altijd het juiste raambeslag voor jouw woning of bedrijfspand.

Wij leveren het volgende raambeslag:

Raamsluitingen

Ben je op zoek naar een goede set raamsluitingen? Hier willen we je graag alles vertellen over hoe je het beste jouw raam kan sluiten.

Raamsluiting draai-kiepraam

Ben je op zoek naar een goede en veilige raamsluiting voor een draai-kiepraam? Wij hebben alles voor de veiligheid van jouw ramen in huis. Een draai-kiepraam is een raam dat, zoals de naam het zelf zegt, zowel open kan draaien als kan kiepen. Bovenaan het raam is het raam open, beneden is het dicht. Het grote voordeel van een raamsluiting draai-kiepraam is dat je het op een tochtkier kan zetten: zo regel je beter de temperatuur en frisse lucht in huis.

Raamsluiting met knop

Het is goed om een raamsluiting met knop aan te schaffen, omdat deze de raamsluiting met knop de hendel op z’n plek houdt. De knop geeft extra beveiliging voor een raam dat op een kier staat en kan van buitenaf niet zo gemakkelijk worden geopend. Het is ideaal voor als je een rondje gaat lopen en je wilt het huis even ventileren. Wij hebben de meest veilige raamsluiting met knop voor jou in onze winkel.

Raamsluiting met slot

Het is ook mogelijk om een raamsluiting met slot te bestellen. Met een raam dat je op slot kan doen weet je zeker dat inbrekers niet zomaar binnenkomen. Ook als jij je raam graag op een kier zet, kan je met een gerust hart weg: je raam is niet zomaar te forceren. Met een slotje zorg je ervoor dat inbrekers niet kunnen hengelen en zo het raam alsnog open kunnen draaien.

Barrièrestang

Een barrièrestang is een goede oplossing om inbrekers buiten te houden. Door deze stang te plaatsen in of op een kozijn, wordt het voor een inbreker namelijk veel moeilijker om binnen te komen. En dat terwijl je nog steeds profiteert van het daglicht. Bij Security Punt hebben we de beste kwaliteit barrièrestangen van AXA.

FAQ

Hoe weet ik welk type raambeslag ik nodig heb?

Er zijn veel verschillende soorten raambeslag: van stijlvolle raamgrepen tot veilige raamkrukken en van simpele raamstoppers tot goedkope raamboompjes. Er zijn zelfs elektrische raamopeners die op afstand kunnen worden bediend. Ook zijn er mooie raamuitzetters die een opengedraaid raam op z’n plek houden zodat hij niet open- of zelfs stukwaait. Welk raambeslag jij nodig hebt is natuurlijk geheel afhankelijk van welk type raam en hoe je een raam graag openen wilt.

Hoe installeer ik raambeslag?

Meestal staat er in de bijsluiter wel een overzicht hoe je jouw bestelling aan raambeslag kan monteren. Het spreekt vaak voor zich, maar soms heb je het juiste gereedschap nodig. Ben je niet helemaal zeker van je zaak, dan is het altijd mogelijk om een monteur te bellen. Ook zijn er wel filmpjes te vinden op internet waarop precies wordt verteld hoe je een raambeslag installeert.

Hoe onderhoud ik mijn raambeslag?

Afhankelijk van welk materiaal je raambeslag is gemaakt, is het nodig om ze af en toe een onderhoudsbeurt te geven. Is jouw raambeslag bijvoorbeeld gemaakt van stijlvol hout, dan kan dat hout soms wat uitslag gaan geven. Het is mogelijk om een nieuwe laklaag te geven of wat in te smeren met vet. Producten van ijzer en metaal kun je beter af en toe afvegen met een droge doek. Producten van messing kunnen worden gepoetst als koper.

Hoe los ik veel voorkomende problemen met raambeslag op?

Kozijnen zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Het gebeurt met hout soms vaker dan met kunststof dat een raam niet helemaal goed sluit. Dat komt omdat het hout is uitgezet of gekrompen door hitte en droogte of juist veel regen en vocht. Ook gebeurt het wel dat raamkrukken en hendels niet meer draaien. Dat is vaak een teken dat het product toe is aan vervanging. Kijk dan of er nog garantie zit op het product.

Hoe kan ik mijn raam veiliger maken?

Inbrekers komen vaak via openstaande ramen naar binnen. Het is dus zaak om zelf alert te zijn of je ramen goed dicht zitten. Toch is het mogelijk om ook ramen op een kier zo te sluiten dat een dief er niet door naar binnen kan. Met het juiste raambeslag zorg je ervoor dat jouw huis beveiligd is voor inbraak. Kijk bij het kopen van raamsloten bijvoorbeeld naar het SKG-keurmerk. Is een slot voorzien van SKG2 of SKG3, dan ben je in principe beschermd tegen inbrekers.

 

Vragen over raambeslag

Wil je meer weten over raambeslag of over de producten in ons assortiment? Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar support@securitypunt.nl.

Chat met ons

Bel ons

Mail ons