Gratis verzending vanaf 50,-
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Afhalen mogelijk in De Meern

10 inbraakpreventietips

Ben je op zoek naar inbraakpreventietips om je huis veiliger te maken? Om een inbraak te voorkomen hebben we hieronder onze 10 inbraakpreventietips op een rij gezet:

1. Inbraakwerend hang- en sluitwerk

Het belangrijkste waar je mee kunt beginnen is zorgen voor inbraakwerend hang- en sluitwerk. Installeer cilindersloten met anti-kerntrekeigenschappen en plaats kerntrekbeslag. Focus je niet alleen op de voordeur want een inbreker komt ook regelmatig via een raam of de achterdeur binnen. Monteer dus ook veiligheidssloten op je ramen en geef je achterdeur maximale beveiliging.

2. Ga voor PKVW en SKG-keurmerk

Kies sloten uit die het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben of een 3-sterren keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze sloten bieden meer weerstand bij een inbraak waardoor ze de inbreker vertragen en een succesvolle inbraak kunnen voorkomen.

3. Onderhoud hang- en sluitwerk

Laat al het hang- en sluitwerk goed onderhouden. Slecht onderhouden hang- en sluitwerk wat is gaan roesten of andere mankementen is gaan vertonen, vormt een risico. Als bijvoorbeeld door roest de structurele integriteit van een slot is aangetast, is dat slot makkelijker open te breken. Goed onderhoud kan roest en andere mankementen voorkomen en door onderhoud kan ook tijdig worden geconstateerd dat een slot verouderd is geraakt.

4. Sluit alle sloten

Zorg ervoor dat je alles altijd goed afsluit als je weggaat of wanneer je gaat slapen. Dat betekent niet alleen de sluitboompjes gebruiken maar ook de deur op slot draaien. Controleer goed of alle deuren en ramen zijn afgesloten.

5. Timer voor verlichting

Installeer een timer waarmee je de verlichting in je huis kan aanzetten als je er niet bent. Zorg dat je het interval waarmee het licht aan- en uit gaat zo natuurlijk mogelijk programmeert. Laat dus niet alle lichten 7 dagen in de week om 10 uur ’s avonds tegelijk uitgaan, dat verraadt het werk van de timer.

6. Berg waardevolle spullen op

Laat nooit waardevolle spullen als laptops, portemonnees en juwelen in het zicht liggen. Berg alles goed op of investeer in een kluis voor je waardevolle spullen.

7. Rolluiken voor ramen en deuren

Laat rolluiken monteren voor je ramen en deuren. Door het monteren van rolluiken voorkom je dat een raam wordt ingeslagen waardoor een inbreker makkelijk je huis in kan komen. Ook vormt een rolluik een extra belemmering als een inbreker een slot wil forceren omdat dan eerst het rolluik zal moeten worden verwijderd.

8. Beveiligings- en alarmsysteem

Laat een beveiligings- of alarmsysteem installeren. Door een beveiligingssysteem of alarmsysteem te installeren kun je potentiële inbrekers afschrikken. Wanneer inbrekers zien dat je een camerasysteem hebt geïnstalleerd is de kans groot dat ze afzien van hun intentie om bij je in te breken. Door er een afschrikwekkend systeem aan toe te voegen zoals een sirene is de inbreker afgeschrikt en de directe omgeving gealarmeerd.

Een alarmsysteem met de buren opzetten kan ook. Door samen met de buren een alarmsysteem op te zetten kun je een veel omvangrijker alarmsysteem laten installeren. Bovendien wordt het ook goedkoper om een beveiligingssysteem te laten installeren omdat je de kosten deelt met meerdere mensen.

9. Gebruik geen adreslabels

Een adreslabel aan je sleutelbos of die van jouw kind lijkt natuurlijk de ideale oplossing voor kwijtgeraakte sleutels maar is het niet. Niet iedereen heeft goede bedoelingen en de intentie om een verloren sleutel netjes terug te brengen. Een sleutel gevonden met een adreslabel is vrij spel voor een inbreker en deze kan al toeslaan nog voordat je de tijd hebt gehad om de sloten te vervangen. Voorkom dit door geen adresgegevens op eigendommen te zetten.

10. Risicoanalyse voor advies op maat

Laat ons een risicoanalyse maken van jouw woning of bedrijfspand. Aan de hand van zo’n analyse is precies duidelijk wat de aandachtspunten zijn en waar verbetering nodig is op het gebied van inbraakpreventie.