Wij hebben een breed assortiment aan gecertificeerde kluizen waarin je van alles op kan bergen: van waardevolle horloges tot contant geld en van sleutels tot waardevolle kunststukken, maar ook belangrijke documenten en papier. Een goede kluis is niet alleen gecertificeerd volgens het ECB-S systeem, maar kan ook nog eens goed tegen brand: jouw kunst of geld verbrand niet, ook al gooi jij je gecertificeerde kluis in het open vuur.
Het ECB-S keurmerk is een garantie normering voor gecertificeerde kluizen, maar ook brandkasten en andere beveiligde kasten en ruimtes. Dit keurmerk garandeert dat een kluis moeilijk is in te breken. Ook zijn er kluizen met het SKG-keurmerk: het beste dat een kluis kan krijgen met de SKG-keurmethode is drie sterren. Het is goed om te weten dat kluizen met deze certificatie onafhankelijk zijn onderzocht.
Als je een kluis wilt aanschaffen dat SKG gekeurd is, kun je het beste kopen met 3 sterren. Dat is bovendien ook het maximaal haalbare. Het SKG-keurmerk van 3 sterren houdt in dat een dief met een dergelijke gecertificeerde kluis minimaal 5 minuten nodig heeft om de kluis open te krijgen. Ook is dat niet te doen met de simpele gereedschappen: alleen met de meest geavanceerde instrumenten kan een inbreker de kluisdeur forceren.
Een kluis verankeren is belangrijk omdat een losstaande kluis makkelijk is mee te nemen tijdens een inbraak. Vervolgens kan een boef in zijn gemakje de kluis openen. Een verankerde kluis kan worden verankerd met een houtdraadbout en plug, met mechanische verankering of via chemische verankering. Meestal is chemische verankering de meest krachtige en als het goed wordt gedaan kan een dergelijke verankering in beton tot wel 2000 kilo trekkracht leveren.
Een kluis is vaak een kist of een kast waarin rijke mensen waardevolle dingen bewaren. Je kunt belangrijke documenten, dure horloges, een schat aan gouden staven of papieren geld bewaren in een kluis. Een goede kluis beschermt de spullen ook tegen brandgevaar. Meestal kan een kluis op slot met een sleutel of een cijferslot. Het is de bedoeling dat een inbreker geen toegang krijgt tot de kluis en de spullen in de kluis.
Er zijn verschillende typen kluizen die waardevolle spullen moeten beschermen. Sommige kluizen zijn speciaal bedoeld om bestendig te zijn tegen hitte en brandgevaar. Andere kluizen zijn speciaal bedoeld om inbrekers niet de kans te geven in te breken en spullen te jatten. Sommige kluizen hebben zelfs de optie om spullen voor zowel boeven als brand te beschermen. Afhankelijk van wat je nodig hebt is het belangrijk om een goede kluis uit te kiezen.
Laten we eerlijk zijn: als je niet zo veel bezit, heb je geen kluis nodig. Aan de andere kant heeft iedereen wel spullen die waardevol kunnen zijn: denk alleen aan je paspoort, je geboortebewijs of een fotoalbum met foto’s van vroeger. Maar ook bankpassen die je maar zelden gebruikt of een code van je reserves in Bitcoin. Een kluis kan ervoor zorgen dat deze spullen goed bewaard blijven en alleen tevoorschijn worden gehaald als het nodig is.
Welke kluis je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van je behoeften. Als je spullen hebt die alleen voor jou persoonlijk waarde hebben: je fotocollectie van oma en je paspoort, dan is het niet nodig om een kluis te hebben met diefstalpreventie, maar meer een kluis die beschermt tegen brandgevaar. Heb je juist hele waardevolle dingen en heb je veel vijanden, dan is een kluis die inbrekers afschrikt beter.
Een kluis is zo gekocht en je kunt hem in principe overal neerzetten. Toch is het aan te raden om een kluis op een bepaalde plek in je huis te verankeren, zeker als er dure dingen in zitten. Een kluis kun je verankeren in beton bijvoorbeeld door middel van pluggen of houtdraadbouten. Door het boren van gaten in de betonnen muur of vloer, veranker je jouw kluis. Je kunt een kluis ook in een muur laten ‘verdwijnen’, zodat niemand überhaupt weet waar hij zit.