19 resultaten
Dat het beveiligen van je ramen minstens net zo belangrijk is als het beveiligen van je deuren, is vanzelfsprekend. Een inbreker vindt het natuurlijk maar als te fijn om stilletjes via een open raam naar binnen te glippen en jouw inboedel buit te maken. Je raam beveiligen tegen inbraak begint natuurlijk bij stevige raamsluitingen, maar het kan in sommige gevallen een heel goed idee zijn om er een schepje bovenop te doen met een barrièrestang. Een barrièrestang is een ijzeren raamstang die je voor je raam kan monteren. Hiermee kun je een raam lekker ver open zetten om je woning of bedrijfspand te ventileren zonder dat een eventuele inbreker via het raam naar binnen kan glippen. Ook kan je met zo’n raamstang gerust een nachtje slapen met het raam open zonder dat je je zorgen hoeft te maken om diefstal. Een barrièrestang maakt de opening van het raam namelijk te klein om er doorheen te komen. Het zijn dus in feite een soort tralies, maar dan houden ze mensen buiten in plaats van binnen. Een goede manier dus om de inbraakbeveiliging in huis op een voordelige manier te verbeteren.
Een barrièrestang plaats je voor een raam die je open en dicht kan maken. Een populair soort raam om een barrièrestang voor te plaatsen is een draai-kiepraam. Deze ramen gaan namelijk horizontaal en verticaal open en een raam dat verticaal open staat is een gemakkelijk doelwit voor een inbreker. Als je zelf een draai-kiepraam in huis hebt raden wij je altijd aan om te controleren of je raamsluiting draai-kiep wel voldoende bescherming biedt. Bij ramen met een schuifpui is het ook verstandig om wat extra beveiliging toe te voegen, vooral als dit raam aan de achterkant van je woning of pand bevestigd is. Én dan zijn er nog de bovenlichtjes. Bovenlichtjes zijn kleine ramen die vaak boven grotere ramen of deuren zitten. Bijna iedere woning in Nederland heeft ze wel omdat ze zeer praktisch zijn als je wat frisse lucht wilt zonder een groot raam open te hoeven zetten. Ook worden deze raampjes veelal gebruikt om zonlicht door te laten komen. Vandaar de naam ‘bovenlichtjes’. Het nadeel van deze raampjes is dat een slanke inbreker hier gemakkelijk doorheen kan klimmen als er niet voldoende raambeslag bij zit. Voor voldoende raambeslag kun je natuurlijk barrièrestangen installeren. Bovenlichtjes zitten ook vaak op onverwachte plekken in je huis zoals een washok of een toilet. Dus we raden je aan om even in je woning te kijken waar jouw bovenlichtjes precies verstopt zitten, en of een inbreker hier gemakkelijk binnen zou kunnen komen.
Voordat je een barrièrestang aanschaft zijn er twee ding waar je wel even rekening mee moet houden. De grootte van je raam is belangrijk om te weten omdat barrièrestangen in verschillende maten komen. Hoewel sommige moderne barrièrestangen ook uitschuifbaar zijn zodat je daar minder rekening mee hoeft te houden. Ten tweede zal je een keuze moeten maken tussen ‘in de dag’ montage en ‘op de dag’ montage. Dat heeft vooral te maken met je raamkozijn. ‘In de dag’ betekent dat je de barrièrestang aan de binnenkant van je raamkozijn kan monteren en bij een ‘op de dag’ barrièrestang monteer je deze aan de muur nét buiten je raamkozijn. Op onze productpagina’s vermelden we altijd of een barrièrestang op de dag of in de dag gemonteerd moet worden en je krijgt er ook altijd een handleiding voor de montage bij.
We hebben veel opties in onze webshop wat betreft barrièrestangen. De meeste hiervan zijn van SecuBar. Secubars zijn barrièrestangen van hoge kwaliteit en komen in alle soorten en maten. Inclusief uitschuifbare versies. Voor de liefhebber hebben we natuurlijk ook AXA barrièrestangen in de aanbieding. Alle barrièrestangen in onze webshop zijn vanzelfsprekend grondig getest en bezitten het keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw.