Gratis verzending vanaf 75,-*
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden*
Achteraf betalen met Klarna
Security Punt

Elektronisch slot

De verschillende soorten elektronische sloten en hun voordelen

In de strijd tegen inbraken zijn er tegenwoordig nieuwe sloten op de markt waarmee je je huis beter kunt beschermen. Dit zijn de zogeheten elektronische sloten of Smart Locks, sloten die werken op elektriciteit. Elektronische sloten zijn er in verschillende vormen en maten die elk op een andere manier werken. Ook de manier waarop je het slot opent, kan per slot verschillend zijn. Lees verder over de verschillende soorten elektronische sloten, de voordelen en de werking van een elektronisch slot.

De verschillende soorten elektronische sloten

Slot met een kleefmagneet of deurmagneet

Bij dit type slot wordt de deur dichtgehouden door een elektromagneet. Wanneer er stroom op de magneet wordt gezet, ontstaat er een magnetisch veld. Dat magnetische veld trekt een metalen plaat aan die op de deur is bevestigd zodat deze dicht kan worden gehouden.

Motorsloten

Een motorslot is een elektronisch slot wat volautomatisch werkt. Het slot kan op afstand of op een tijdsinterval worden geopend en gesloten zonder dat er een fysieke of extra handeling voor nodig is. Een motorslot is in de meeste gevallen een elektronische meerpuntssluiting alhoewel er ook enkelpunts motorsloten bestaan.

Elektronische meerpuntssluitingen

Er zijn verschillende soorten elektronische meerpuntssluitingen. Er bestaan mechanische of zelfvergrendelende elektronische meerpuntssluitingen en volautomatische deursloten. Bij een elektronische meerpuntssluiting wordt het openen en sluiten van de vergrendelingen elektronisch aangestuurd.

Elektronische cilinders

Bij een elektronische cilinder is er aan de buitenkant een draaiknop gemonteerd met een ingebouwde kaartlezer. Zodra je bijvoorbeeld een pasje of tag met een chip voor de lezer houdt gaat het slot open en kun je handmatig de deurknop bedienen.

Slimme sloten

Slimme sloten zijn sloten met een elektromotor in het slot die je met een app op je smartphone of op afstand via de computer kunt bedienen.

Soorten slimme sloten

Slimme sloten zijn vooral ontwikkeld voor zakelijke klanten. Bij een slim slot combineer je optimale beveiliging met gebruiksgemak. Er zijn verschillende soorten slimme sloten maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat het sloten zijn die werken op een elektromotor. Deze sloten kunnen ontgrendeld kunnen worden via een RFID tag, een pincode of smartphone. Daarnaast zijn er ook slimme sloten die geopend kunnen worden door vingerafdrukherkenning. Met de verschillende soorten slimme sloten kun je op afstand de voordeur van jouw woning of bedrijfspand openen of sluiten.

Alle Smart Lock voordelen op een rij

Een slim slot of Smart Lock heeft veel voordelen te bieden. Één van de belangrijkste Smart Lock voordelen is dat deze sloten zeer veilig zijn. Ze krijgen doorgaans een 3-sterren SKG- classificering wat de hoogste waardering is voor een slot. Slimme sloten zijn bovendien ook erg handig. Je kunt ze op elk gewenst moment op afstand openen en sluiten en je kunt een tijdslot instellen zodat elke dag om bijvoorbeeld 10 uur ’s avonds je voordeur automatisch op het nachtslot gaat. Bovendien weet je precies wie en wanneer het slot heeft geopend en kun je rechten toekennen aan mensen om binnen een bepaald tijdsinterval het slot te mogen openen. Je sleutels kwijtraken is bovendien verleden tijd wat ook een fijn pluspunt is.

Slimme sloten laten installeren door Security Punt

Wil je ook een slim slot op je voordeur? Installeer dit zelf als je erg handig bent of informeer naar onze mogelijkheden. We kunnen je ook adviseren welk slim slot het beste bij jouw woning of bedrijfspand past en dit slot vakkundig laten monteren door onze ervaren partners.