Gratis verzending vanaf 75,-*
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden*
Achteraf betalen met Klarna
Security Punt

Rookmelder

6 resultaten

Fito Rookmelder Asd-10q

Fito Rookmelder ASD-10Q

 • Achteraf betalen met Klarna
 • Snelle levering
25,99 20,99incl. BTW
Levertijd: 3 tot 5 dagen
Rookmelder Veilig Optische Brandmelder

Rookmelder VEILIG Optische Brandmelder

 • Achteraf betalen met Klarna
 • Snelle levering
21,99 19,99incl. BTW
Direct leverbaar
1c5746b8-a4d4-4181-8cf9-e4aad921d364 111859 Large

Honeywell Koolmonoxidemelder R200C-1 10J

 • Achteraf betalen met Klarna
 • Snelle levering
59,99 55,99incl. BTW
Direct leverbaar
Fito Rookmelder Fit - 230

Fito Rookmelder FIT-230

 • Achteraf betalen met Klarna
 • Snelle levering
24,99incl. BTW
Direct leverbaar
Fireangel Rookmelder Sw1eut

FireAngel Rookmelder SW1EUT

 • Achteraf betalen met Klarna
 • Snelle levering
46,99incl. BTW
Direct leverbaar
Bee-sd Rookmelder

BEE-SD rookmelder

 • Achteraf betalen met Klarna
 • Snelle levering
64,99incl. BTW
Direct leverbaar

Rookmelder

Rookmelders spelen een cruciale rol bij het waarschuwen van mensen in geval van brand. Ze zijn een onmisbaar element voor veiligheid en brandpreventie in zowel particuliere woningen als bedrijven. Met de moderne technologieën die tegenwoordig beschikbaar zijn, kunnen rookmelders snel brand detecteren en hebben ze de mogelijkheid om mensen snel te waarschuwen zodat de gezondheid en de waardevolle spullen in huis of kantoor gered kunnen worden én bij een snelle reactie de brand op tijd geblust kan worden om ernstige schade te voorkomen. Om deze redenen is in 2003 besloten dat er voldoende rookmelders in alle nieuwbouw in Nederland moet zijn, en sinds 2022 geldt dat zelfs voor alle gebouwen in Nederland.

Rookmelders verplicht

Met de nieuwe wet is het verplicht om op iedere verdieping waar een woonkamer, slaapkamer of keuken aanwezig is een rookmelder te plaatsen. Dit is belangrijk omdat veel woningen in Nederland tot nu toe alleen een rookmelder in de woonkamer of gang hebben hangen, wat grote risico’s met zich meebrengt. Als er bijvoorbeeld brand ontstaat in de keuken, wordt de melder in de woonkamer of gang pas geactiveerd als het vuur naar die plekken verspreid is. Dit betekent dat je waarschijnlijk pas te laat wordt gewaarschuwd om iets te kunnen doen. Ook als er wel rookmelders aanwezig zijn, maar zich enkel en alleen in de woonkamer bevinden, loop je het risico dat je niet wakker of alert gemaakt wordt door een alarm doordat de rookmelder zich te ver weg bevindt. Op verdiepingen die voornamelijk gebruikt worden voor opslag van spullen zoals zolders of kelders, is het nog niet verplicht om rookmelders aan te schaffen. Onze klantenservice kan je verder helpen om zeker te weten dat jouw rookmelders aan de nieuwe verplichtingen voldoen.

Koolmonoxidemelders

Koolmonoxide is een kleurloos en reukloos gas dat voorkomt in de atmosfeer. Het wordt geproduceerd door onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas, hout en kolen, evenals door het verkeer. Koolmonoxide is een giftig gas dat een bedreiging vormt voor de volksgezondheid als het niet correct wordt beheerd. Bij blootstelling aan hoge concentraties van koolmonoxide kan de gezondheid ernstig worden aangetast of zelfs leiden tot de dood. Gelukkig zijn er goede koolmonoxidemelders verkrijgbaar die constant kunnen controleren of er geen koolmonoxide in je woning of pand zit. De Honeywell XC70 koolmonoxidemelder is een compact en betrouwbaar apparaat dat is ontworpen om te helpen bij het detecteren van koolmonoxide in huizen en andere ruimtes. De melder wordt geleverd met een 7 jaar lithium batterij die ervoor zorgt dat de melder een lange tijd operationeel blijft.

Waarom geen brandmelder in huis?

Het lijkt er dus op dat als je woning voor 2003 is gebouwd, je moet overwegen om nieuwe rookmelders aan te schaffen. Maar het is nóg beter om een stap verder te gaan en in plaats daarvan brandmelders op te hangen. Deze melders detecteren niet alleen rook, maar kunnen ook koolmonoxide en zelfs temperatuurschommelingen herkennen die duiden op een potentieel brandrisico. Je kunt de brandmelders zelfs verbinden met een app om meldingen op je telefoon te krijgen bij gevaarlijke situaties. Deze geavanceerde brandalarmen van Ajax vind je natuurlijk in de webshop van Security Punt.

Chat met ons

Bel ons

Mail ons