Gratis verzending vanaf 75,-*
Voor 16:00 besteld, = morgen in huis*
Achteraf betalen met Klarna
Security Punt

Beveiligingssysteem

De verschillende soorten beveiligingssystemen en hun voordelen

Inbraken vormen nog steeds een groot probleem in Nederland. Elk jaar worden er nog steeds veel mensen de dupe van een inbraak en het aantal stijgt. Je kunt gelukkig wel het één en ander doen om te voorkomen dat je ook slachtoffer wordt van een inbraak. Denk aan alles goed afsluiten als je weggaat of gaat slapen, een timer installeren voor je verlichting, veilige raamsloten en inbraakwerend hang- en sluitwerk om een inbraak te voorkomen. Om nog meer bescherming te bieden kun je ook een beveiligingssysteem installeren. Er zijn verschillende soorten beveiligingssystemen of alarmsystemen op de markt waarvan er systemen zijn die preventief werken en systemen die juist bescherming bieden tijdens een inbraak.

De verschillende soorten beveiligingssystemen

Er zijn verschillende soorten beveiligingssystemen of alarmsystemen die onder te verdelen zijn in systemen die preventief werken en systemen die als doel hebben om een inbreker te hinderen of af te schrikken tijdens een inbraak. Deze alarmsystemen kunnen bedraad zijn, draadloos, gemonitord of niet- gemonitord.

Preventieve soorten beveiligingssystemen

Onder de preventieve soorten beveiligingssystemen vallen de onderstaande soorten systemen:

Gemonitorde beveiligingssysteem

Bij een gemonitord beveiligingssysteem wordt je huis of bedrijfspand 24 uur per dag in de gaten gehouden door een team van externe professionals in een bewakingscentrum. In jouw pand zijn meerdere sensoren en camera’s aangebracht waarvan de data wordt uitgelezen in het bewakingscentrum.

Niet-gemonitord beveiligingssysteem

Wanneer je in je eigen huis of bedrijfspand een beveiligingssysteem hebt geïnstalleerd wat niet continue gevolgd wordt door bewakers wordt het een niet-gemonitord beveiligingssysteem genoemd. Een niet-gemonitord beveiligingssysteem kan verschillende vormen aannemen. Je kunt bijvoorbeeld een intern netwerk installeren met bewakingscamera’s verschillende bewegingsdetectiesensoren, sirenes en alarmen. Een niet gemonitord systeem kan bedraad zijn waarbij alle elementen van het systeem met kabels zijn verbonden en samenkomen in de centrale hoofdbediening of draadloos waarbij het netwerk draait op een wifi-verbinding.

Beveiligingscamera

Beveiligingscamera’s zijn de meest voorkomende beveiligingssystemen met een preventieve werking. De camera’s hebben een afschrikkende werking omdat een inbreker liever ergens anders zal gaan inbreken dan in het zicht van een camera. Er zijn camerasystemen die op een beveiligingsnetwerk zijn aangesloten, camera’s die de beelden opslaan op een harddisk en draadloze camera’s waar je met een wifi-verbinding via je telefoon de beelden op kunt bekijken.

Beveiligingssystemen die afschrikwekkend werken tijdens een inbraak

Naast de preventieve soorten beveiligingssystemen zijn er beveiligingssystemen of alarmsystemen die een afschrikwekkende werking hebben tijdens een inbraak. Deze systemen kunnen een onderdeel zijn van een gemonitord of niet gemonitord groter beveiligingssysteem of op zichzelf staan.

Sirene

Een veelvoorkomend afschrikwekkend alarmsysteem is een sirene. De sirene wordt geactiveerd door een bewegingsdetectiesensor. Als de sensor wordt getriggerd door een beweging gaat het alarm af waardoor de bewoner en zijn omgeving worden gealarmeerd.

Schijnwerpers

Schijnwerpers worden ook veel gebruikt om een inbreker af te schrikken. Net als bij de sirene gaat de schijnwerper aan op het moment dat de bewegingsdetectiesensor getriggerd wordt door een beweging.

Mistgenerator

Een minder bekend voorbeeld van een systeem dat de inbreker kan hinderen is een mistgenerator. Ook dit systeem wordt getriggerd door een bewegingsdetectiesensor. Op het moment dat er een beweging wordt waargenomen stoot het systeem dikke mistwolken uit waardoor de inbreker nog maar een paar centimeter voor zich kan zien. Het stelen van bezittingen wordt hierdoor verhinderd en de inbreker zal veel moeite hebben om de uitgang te vinden waardoor de kans dat hij betrapt wordt ook groter is.

Voordelen alarmsysteem

Bij de voordelen van een alarmsysteem is de preventieve werking om een inbraak te voorkomen het meest voor de hand liggend. Wanneer aan de buitenkant van het pand duidelijk te zien is dat er een alarmsysteem is geïnstalleerd, zal een inbreker zich waarschijnlijk bedenken als hij het plan had om in te breken. Bovendien kan een alarmsysteem als een sirene een inbreker wegjagen of ervoor zorgen dat hij betrapt wordt. Eén van de minder bekende voordelen van een alarmsysteem is dat sommige verzekeraars korting bieden op je verzekeringspremie als je een beveiligingssysteem hebt geïnstalleerd. Het beveiligingssysteem kan immers het risico op een inbraak verminderen. Tot slot is een groot voordeel van een alarmsysteem natuurlijk het gevoel van veiligheid waarvan de waarde niet in geld valt uit te drukken.

De voordelen van camerabeveiliging

Camerabeveiliging kan een onderdeel zijn van een beveiligingssysteem of gebruikt worden als een op zichzelf staand beveiligingssysteem. Camerabewaking biedt een groot aantal voordelen. Bij voordelen van camerabewaking willen we met name de preventieve werking benadrukken. Wanneer een inbreker camera’s ziet hangen is de kans groot dat hij liever ergens anders zijn geluk gaat beproeven. Daarnaast kun je de beelden die de camera’s hebben vastgelegd tijdens een inbraak gebruiken om aangifte te doen en kan de politie de beelden gebruiken om de daders op te sporen.

Het juiste alarmsysteem kiezen

Wanneer je een alarmsysteem gaat uitkiezen kun je daar het beste eerst advies over inwinnen. Er zijn veel verschillende systemen die ook elk een eigen prijskaartje hebben wat het lastig kan maken om het juiste systeem uit te kiezen voor jouw huis of bedrijfspand. Wij helpen jou graag om het systeem te kiezen wat het beste past bij jouw situatie en portemonnee.

Geschikte camerabewaking voor buiten en binnen

Wil je geschikte camerabewaking voor buiten en binnen aanschaffen als onderdeel van je inbraakbeveiliging? Wanneer je camerabewaking wilt aanschaffen die geschikt is voor buiten en binnen zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Allereerst moet de behuizing en de camera bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden als je het ook buiten wilt monteren. De behuizing moet bijvoorbeeld waterdicht zijn en het materiaal waarvan de camera is gemaakt moet UV-bestendig zijn. Een ander belangrijk punt waar je op moet letten is dat de camera tegen een stootje moet kunnen. Zowel de behuizing als de camera moeten bijvoorbeeld de impact van een voetbal kunnen weerstaan en vandalismebestendig zijn. Vraag ons om advies via support@securitypunt.nl als je op zoek bent naar geschikte camerabewaking voor buiten en binnen.

Chat met ons

Bel ons

Mail ons