Gratis verzending vanaf 75,-*
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Afhalen mogelijk in De Meern

Brandmelder

2 resultaten

Ajax Fireprotect Plus Wit Verwachte levertijd: 3-5 dagen

Ajax Brandmelder FireProtect Plus Wit

  • Altijd A-kwaliteit
  • Snelle levering
138,99 99,99incl. BTW
Ajax Fireprotect Zwart Vandaag verzonden

Ajax Brandmelder FireProtect Plus Zwart

  • Altijd A-kwaliteit
  • Snelle levering
138,99 99,99incl. BTW

Brandmelder

De AJAX FireProtect Plus is een innovatieve en betrouwbare 3-in-1 brandmelder die rook, hitte en CO detecteert. Het is dus een rookmelder, koolstofmonoxidemelder én hittemelder in één! Heel handig om de brandbeveiliging in huis te verbeteren zonder dat je in iedere hoek van je kamer een melder op moet hangen. Met behulp van de ingebouwde sirene kan de brandmelder autonoom werken. De melders zijn klein en stijlvol, waardoor ze moeiteloos binnen elk interieur passen. De AJAX FireProtect Plus is uitgerust met een geavanceerde technologie waarmee nauwkeurige detectie optreedt. Het apparaat kan ook temperatuurverschillen detecteren, wat helpt om brand in een vroeg stadium te identificeren. De ingebouwde sirene gaat af als er een risico wordt gedetecteerd, wat ervoor zorgt dat er tijdig actie kan worden ondernomen om ontstane schade te beperken.

Hoe werkt zo’n geavanceerde brandmelder?

De FireProtect plus brandmelder van Ajax heeft een camera met een foto-elektrische sensor die gebruikt wordt om rook te detecteren, zo kan de brandmelder al alarm slaan terwijl de brand nog in zijn beginfase is. De melder is ook in staat om de luchtkwaliteit in uw huis of kantoor te testen, wat resulteert in betere bescherming voor jou en je familie, vrienden of collega’s. De melder kan ook alarmsignalen afgeven als er iets mis is. Je kunt ze ook instellen om af en toe automatisch de luchtkwaliteit te testen, zodat je altijd verzekerd bent van veiligheid. Een aanvullend chemisch element in de brandmelder kan koolmonoxide snel detecteren, en de ingebouwde thermometer kan alarm slaan als de nabije temperatuur snel omhoog schiet, bijvoorbeeld als er een brand uitbreekt bij de buren. Tot slot controleert de slimme brandmelder ook zijn eigen filters en geeft deze een seintje als deze schoongemaakt moeten worden.

Hoe installeer je een Ajax brandmelder?

Het innovatieve ontwerp van de FireProtect Plus maakt het gemakkelijk om te installeren. Vanuit de doos is het direct gebruiksklaar en hoef je niet de detector te demonteren. De brandmelder komt ook met een ingebouwde batterij. De installatie kan worden voltooid in slechts enkele minuten, door gebruik te maken van de SmartBracket-houder. Deze zet je eenvoudig vast aan het plafond met de bijgeleverde schroeven. Als je al andere Ajax beveiligingssystemen zoals de Ajax Hub in huis hebt, kunnen deze apparaten gemakkelijk samenwerken. Maar de FireProtect plus werkt ook onafhankelijk. Zo kun je met simpele druk op de verbindingsknop contact maken met de app van Ajax zodat je op je telefoon een melding krijgt als zich een probleem voordoet.

Is zo’n brandmelder beter dan een rookmelder?

Een standaard rookmelder kan ook zeer goed rook detecteren, maar de FireProtect plus werkt ook meteen als koolstofmonoxidemelder én hittemelder. Zo heb je dus alle melder omtrent brandbeveiliging in één handig apparaat. Dat voorkomt dat je in alle hoeken van je kamers verschillende melders hoeft op te hangen. Wat deze brandmelders ook uniek maakt in vergelijking met normale melders is dat je deze kan verbinden met een Ajax alarmsysteem of de Ajax mobiele app. Zo krijg je dus ook meldingen van gevaarlijke situaties als je zelf niet thuis, of op kantoor bent.