Gratis verzending vanaf 75,-*
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden*
Afhalen mogelijk in De Meern
Security Punt

Meerpuntssluiting

De voordelen van een meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een slot wat, zoals de naam al doet vermoeden, zich op meerdere punten afsluit. Deze sluiting kan zowel op ramen als op deuren worden gemonteerd. Meestal vergrendelt een meerpuntssluiting zich op drie of meerdere punten in het kozijn. Die vergrendelpunten liggen verspreid over de lengte van het raam of de deur. Lees verder over de werking en voordelen van meerpuntssluitingen en hoe je een meerpuntssluting monteert.

Sleutelbediende of krukbediende meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting is sleutelbediend of krukbediend. Bij een sleutelbediende meerpuntssluiting kun je in één handeling met een sleutel het cilinderslot vergrendelen. Bij een krukbediende meerpuntssluiting kun je het slot ontgrendelen met een deurkruk of draaiknop en hoeft er geen cilinderslot in je deur of raam.

Meerpuntssluiting, wat is de werking van het slot?

Een meerpuntssluiting heeft een werking die vergelijkbaar is met een cilinderslot. Een meerpuntssluiting bestaat meestal uit een middenslot wat je ook bij een gewoon cilinderslot tegenkomt en twee of meer haaksloten. Deze haaksloten zitten boven en onder het gewone middenslot en zorgen ervoor dat de deur in het kozijn wordt getrokken. Door de werking van de meerpuntssluiting wordt de deur rechtgetrokken in het kozijn.

Je bedient een meerpuntssluiting met een sleutel of een deurkruk. Als je de sleutel omdraait of de deurkruk naar beneden beweegt, vergrendelen of ontgrendelen alle sluitingen zich in één keer.

De voordelen van een meerpuntssluiting

Gebruiksgemak en veiligheid

Bij Security Punt bestel je makkelijk en snel een cilinderslot. Vervang het cilinderslot als het is versleten of wanneer het niet meer aan de veiligheidsstandaarden voldoet. We adviseren ook om een cilinderslot te vervangen als je je sleutels bent kwijtgeraakt. Door het vervangen van het cilinderslot voorkom je dat je sleutels kunnen worden gebruikt door een inbreker. Doordat je sleutels dan niet meer gebruikt kunnen worden om je huis in te komen, voorkom je een inbraak.

Geen overlast door tocht en lawaai

Onder de voordelen van een meerpuntssluiting valt ook het feit dat de deur door de haaksloten recht in het kozijn getrokken wordt. Een inbreker kan minder makkelijk een koevoet tussen de deur steken omdat de deur beter aansluit. Bovendien zorgt een deur die goed aansluit op het kozijn dat er veel minder tocht en lawaai van buitenaf naar binnen kan komen.

Esthetisch weggewerkt in raam of deur

Veel mensen vinden het feit dat een meerpuntssluiting zo goed als onzichtbaar weg te werken is, één van de grootste voordelen van een meerpuntssluiting. Omdat het feitelijk maar één enkel slot is heb je er ook maar één cilinder voor nodig. Als je het vergelijkt met een cilinder in combinatie met een bijzetslot, is een meerpuntssluiting veel minder zichtbaar. Wanneer je het slot mooi wilt wegwerken omdat je bijvoorbeeld een prachtig gedecoreerde deur hebt, is een meerpuntssluiting een ideale oplossing.

Meerpuntssluiting plaatsen, waar let je op?

De voordelen van een meerpuntssluiting geven dus genoeg reden om je deuren te voorzien van deze handige sloten. Wanneer je een meerpuntssluiting gaat plaatsen moet je op een aantal punten letten. Je kunt het beste kiezen voor een meerpuntssluiting wat een veiligheidskeurmerk heeft. Wanneer je een meerpuntssluiting koopt met het keurmerk van Stichting Kwaliteit Gevelbouw, weet je zeker dat je een slot in handen hebt wat een hoge beschermende werking heeft. Controleer ook of het slot geschikt is voor de plaats waar je het wilt gaan monteren. Meerpuntssluitingen voor ramen zijn anders dan die voor deuren. Zorg ervoor dat je de juiste meerpuntssluiting kiest zodat het slot optimaal kan werken. Bij Security Punt kan je advies inwinnen over welk type meerpuntssluiting het meest geschikt is voor jouw deur of raam. Je kunt ons bereiken via support@securitypunt.nl

Meerpuntssluiting plaatsen met kerntrekbeveiliging

We raden aan om een meerpuntssluiting te beschermen met een kerntrekbeveiliging. De kracht van een meerpuntssluiting is namelijk meteen ook zijn zwakke plek. Een inbreker hoeft maar één slot te forceren om binnen te komen. Met kerntrekbeveiliging maak je het de inbreker het nagenoeg onmogelijk om je meerpuntssluiting open te breken.

Chat met ons

Bel ons

Mail ons