Gratis verzending vanaf €100
Voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Retourtermijn van 14 dagen

Oplegslot

4 resultaten

Vandaag verzonden

AXA Oplegslot gelijksluitend

 • Altijd A-kwaliteit
 • Snelle levering
 • Gratis verzending va €100
17,99incl. BTW
Binnen 3 dagen geleverd

AXA Veiligheidsoplegslot SKG*

 • Altijd A-kwaliteit
 • Snelle levering
 • Gratis verzending va €100
31,99incl. BTW
Vandaag verzonden

S2 oplegslot links

 • Altijd A-kwaliteit
 • Snelle levering
 • Gratis verzending va €100
45,99incl. BTW
Vandaag verzonden

S2 oplegslot rechts

 • Altijd A-kwaliteit
 • Snelle levering
 • Gratis verzending va €100
45,99incl. BTW

OPLEGSLOT

Oplegsloten, ook wel schuifsloten genoemd, zijn eigenlijk het tegenovergestelde van insteeksloten. Waar insteeksloten in het deurbeslag worden ‘gestoken’ en niet meer zichtbaar zijn, worden oplegsloten als het ware op het deurbeslag ‘gelegd’. Dit zijn dus sloten die aan de buitenkant van een deur zitten en meestal een schuifmechanisme hebben die met een sleutel geactiveerd wordt. Een oplegslot tuindeur is de populairste keuze voor dit slot. Ook jij zult ongetwijfeld weleens een oplegslot op een poortdeur in iemands achtertuin hebben gezien. Wat nog weleens over het hoofd gezien wordt is dat een oplegslot voordeur helemaal geen slecht idee is.

Waarom een oplegslot?

Oplegsloten lijken misschien minder veilig dan insteeksloten of pensloten omdat ze aan de buitenkant van de deur zichtbaar zijn maar niets is minder waar. Een oplegslot biedt namelijk ook voordelen. Met een oplegslot voordeur, bijvoorbeeld, valt de deur altijd automatisch in het slot en hoef jij je geen zorgen meer te maken dat je je deur per ongeluk open hebt laten staan.

Ook bezitten onze oplegsloten een dag/nachtschoot waarmee je jouw slot overdag open kunt laten en ’s nachts op slot kunt draaien, mocht je dat willen. Een ander voordeel is dat een oplegslot eenvoudiger te installeren is dan ander hang- en sluitwerk en daarom zijn oplegsloten vaak beter voor de portemonnee. Tot slot zijn deuren met minder dikte (zoals poortdeuren) niet compatibel met insteeksloten of pensloten en daarvoor biedt een oplegslot tuindeur de ideale oplossing.

Oplegslot met kerntrekbeveiliging

Als je een oplegslot voordeur laat installeren, raden wij je altijd aan om daar kerntrekbeveiliging bij aan te schaffen. Kerntrekken is een razend populaire inbraakmethode waarbij een inbreker in een mum van tijd een deur open kan forceren. Deze inbraakmethode is zelfs zo populair dat sinds 2016 alle nieuwbouw in Nederland verplicht kerntrekbeveiliging moet hebben. Bij een beveiligd oplegslot wordt er een ijzeren plaatje voor het slot geplaatst zodat inbrekers geen schade aan het slot (meer) kunnen aanrichten. Gelukkig heeft Security Punt kerntrekbeveiliging van hoge kwaliteit in het aanbod dat geschikt is voor oplegsloten maar ook voor ander deurbeslag.

Oplegsloten bij Security Punt

Als het op hang- en sluitwerk aankomt is S2 een befaamd merk met zeer tevreden klanten en hoge betrouwbaarheid. Daarom zijn de oplegsloten van Security Punt afkomstig van S2. Vergeet niet om te controleren of jij een oplegslot links of een oplegslot rechts nodig hebt. Let op: als jouw deur naar rechts opendraait heb je een oplegslot rechts nodig, en vice versa. Onze oplegsloten worden geleverd inclusief drie sleutels, een sluitkom en bevestigingsmateriaal. Onthoud goed dat onze klantenservice altijd klaarstaat om jouw vragen te beantwoorden als je even door de bomen het bos niet meer ziet.