Er zijn veel verschillende cilindersloten op de markt. Wij helpen je graag om het perfecte cilinderslot te vinden! Je vindt in onze webshop uitsluitend SKG2- en SKG3-gecertificeerde cilindersloten en maken die lokaal in onze eigen werkplaats in Utrecht. Hierdoor kunnen we de beste kwaliteit leveren tegen normale prijzen. Bij ons betaal je altijd veilig met iDEAL en heb je 14 dagen bedenktijd.
Wij leveren de volgende cilindersloten:
Er zijn veel verschillende cilindersloten op de markt. Wij helpen je graag om het perfecte cilinderslot te vinden! Je vindt in onze webshop uitsluitend SKG2- en SKG3-gecertificeerde cilindersloten en maken die lokaal in onze eigen werkplaats in Utrecht. Hierdoor kunnen we de beste kwaliteit leveren tegen normale prijzen. Bij ons betaal je altijd veilig met iDEAL en heb je 14 dagen bedenktijd.
Wij leveren de volgende cilindersloten:
Profielcilinders zijn de meestgebruikte cilinders. Ze worden daarom ook ‘standaardcilinder’ genoemd. Bij deze cilinders zijn aan beide kanten sleutelgaten aanwezig.
Op een profielcilinder kun je voor een noodgevaarfunctie kiezen. Die zorgt ervoor dat de deur ook bediend kan worden als er een sleutel in de binnenkant van het cilinderslot zit.
De cilinders zijn 60 millimeter lang en worden per 5 millimeter verlengd. Meet dus altijd goed op welke maat je nodig hebt.
Een cilinderslot met knop wordt ook wel een ‘knopcilinder’ genoemd. Dit is een cilinder met aan de binnenkant een deurknop in plaats van een sleutelgat. Zo’n knop heeft een aantal voordelen:
Een halve cilinder wordt gebruikt als de deur maar aan 1 kant bediend hoeft te worden. Dit is bijvoorbeeld bij een meterkast of een voorraadkast het geval. Handig voor als je deur wat dikker is.
Bij dit type cilinder kan de 30-zijde per 5 millimeter verlengd worden.
Veel mensen vinden het handig als 1 sleutel meerdere deuren kan openen. Gelijksluitende cilinders maken dit mogelijk! Hiermee kun je bijvoorbeeld je schuurdeur, achterdeur, garagedeur en voordeur met dezelfde sleutel openen. Dit is mogelijk, omdat die deuren van hetzelfde cilinderslot zijn voorzien. Dat maakt een set gelijksluitende cilindersloten erg gebruiksvriendelijk en makkelijk voor mensen die niet zo veel sleutels aan hun sleutelbos willen.
Toch die ene sleutel kwijt? Wij maken gemakkelijk sleutels bij! Ook bestel je heel eenvoudig een cilinderslot bij op code van jouw huidige cilindersloten. Zo heb je er een extra cilinder bij die ook te openen is met jouw sleutels!
Zoals eerder gezegd zijn er veel verschillende soorten cilindersloten. Naast de verschillende werkingen is er nog een ander belangrijk verschil in cilindersloten, namelijk het SKG-keurmerk. Dit keurmerk vind je in verschillende gradaties: SKG1, SKG2 en SKG3. Een SKG1 heeft een lagere bescherming dan een SKG3, maar zit in een lagere prijsklasse. Houd daar dus rekening mee als je een cilinderslot koopt. Het kan bovendien voor de verzekering nodig zijn om je woning te voorzien van een bepaalde SKG-klasse. Sloten met een SKG1-certificering weren inbrekers minimaal en kunnen er dus toe leiden dat je bij een inbraak geen vergoeding of tegemoetkoming krijgt. Informeer hierover bij je verzekeringsmaatschappij.
De kosten van een cilinderslot zijn afhankelijk van de hoogte van het SKG-keurmerk. Wij bieden veiligheidscilinders aan vanaf SKG2, waardoor we voor de breedste budgetten een veilig slot kunnen leveren. Onze SKG2 cilinders beginnen bij € 20,19 en onze SKG3 sloten zijn al te verkrijgen vanaf € 49,99.
Om erachter te komen wat voor slot het beste in uw deur past, kunt u het beste het oude slot verwijderen en opmeten. Meet de cilinder vanaf het midden van het slot naar het linkeruiteinde en het rechteruiteinde. De meeste cilinders hebben een maat van 60 millimeter: 30 millimeter aan de linkerkant, 30 millimeter aan de rechterkant.
Punt • 1
Verwijder eerst de oude cilinder. Draai de schroef waarmee de cilinder vastzit, los. Die kun je vinden aan de zijkant van de deur, ter hoogte van de cilinder.
Punt • 2
Gebruik de sleutel om de cilinder te verwijderen, door aan de sleutel te draaien. Zit er geen beweging in? Draai dan de overige schroeven van het deurbeslag een beetje los, zodat de cilinder meer speling krijgt.
Punt • 3
Installeer de nieuwe cilinder. Schuif hem met behulp van de bijbehorende sleutel in het slot.
Punt • 4
Draai de schroeven die je net hebt losgemaakt weer vast en controleer of de cilinder werkt.
Een cilinderslot is een veilige manier om een deur in je huis mee te beveiligen. Het woord ‘cilinderslot’ suggereert zelf al dat het gebruik maakt van een cilinder. De cilinder zit binnen in behuizing. Alleen met de juiste sleutel is het mogelijk om de stiftjes, kogeltjes of plaatjes tegelijkertijd op de juiste manier weg te duwen dat de deur opengaat: daar zijn verschillende sleutelvormen van. Een cilinderslot beschermt over het algemeen beter tegen inbrekers dan traditionele sloten. Ook is een groot voordeel van cilindersloten dat het makkelijk te vervangen is: alleen de pinnen in het slot moeten opnieuw worden ingesteld.
Het gebeurt met cilindersloten vaak dat de deur dicht wordt gegooid terwijl de sleutel er aan de binnenkant nog in zit. Met traditionele cilindersloten is het onmogelijk om er van de buitenkant dan nog een sleutel in te krijgen. Met de paniekfunctie zorgen wij ervoor dat jouw cilinderslot wél van twee kanten te bedienen is, ook als er aan de andere kant een sleutel in het slot zit. Dat scheelt een hoop paniek.
Met het installeren van een cilinderslot met vrijloopfunctie zorg je ervoor dat jouw slot altijd kan draaien, ook als er geen sleutel in zit. Het gebeurt namelijk wel eens dat een slot kan blokkeren met panieksloten of elektronische sluiting op meerdere punten. Met de vrijloopfunctie voorkomen wij dat. Ook wordt de vrijloopfunctie vaak gebruikt in sloten waarbij één van de twee kanten in plaats van een sleutelgat een draaiknop heeft, zoals in hoteldeuren.
Bij ons kun je ook terecht voor een extra veilig cilinderslot met certificaat. Dat betekent dat een sleutel niet zomaar kan worden nagemaakt. Alleen met een certificaat – in de vorm van een bijgeleverd pasje – mag een sleutelmaker de sleutel kopiëren. Dat is een extra beveiliging voor als je sleutel vaak wordt uitgeleend: zo ben je bij het uitlenen van de sleutel aan bijvoorbeeld de schoonmaker of allerlei collega’s er zeker van dat ze de sleutel niet kunnen dupliceren en verkeerd zullen gebruiken. Je bent er dus bij een cilinderslot met certificaat zeker van dat je sleutel niet kan worden nagemaakt.
Wij helpen je graag aan een uitgebreid sleutelplan voor je hele huis of pand. We kunnen je woning of pand zo beveiligen dat je met één hoofdsleutel alle verschillende deuren, ramen, schuifpuien en balkondeuren kan openen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld alle sleutels op de hoofddeur te laten passen, terwijl die slechts in één van de kamerdeuren past. Met het juiste cilinder sluitplan is het mogelijk om de beveiliging van je pand extra makkelijk te maken.
Omdat ook boeven met de tijd meegaan is het belangrijk om cilindersloten uit te rusten met kerntrekbeveiliging. Zonder die beveiliging kunnen inbrekers heel makkelijk en snel de cilinder (kern) uit een cilinderslot trekken: dat heet dus kerntrekken. Met die manier van inbreken is een inbreker vaak al binnen een minuut je huis binnen. Kerntrekken is te voorkomen met een anti kerntrek cilinderslot. Door een simpel ijzeren plaatje te bevestigen die het slot op z’n plek houdt, beschermen wij jouw deur tegen kerntrekken: het lukt simpelweg niet meer om de cilinder uit de deur te trekken. Kerntrekbeveiliging wordt ook wel uittrekbeveiliging genoemd.
Omdat cilinders in een cilinderslot vaak van een relatief zacht en gevoelig materiaal zijn gemaakt, is een traditioneel cilinderslot vaak makkelijk te breken. Door het installeren van een metalen staaf in het slot, een ‘hardstalen brug’ genoemd, voorkomen wij dat jouw slot makkelijk kan worden gebroken. Met een hardstalen brug is het ook moeilijker om een cilinderslot in te boren, wat kerntrekken moeilijker maakt. Sommige hardstalen bruggen zorgen ervoor dat het slot eerder breekt, waardoor de deur niet open te krijgen is en verder boren geen zin heeft.
Een alternatief voor het installeren van een hardstalen brug is het gebruiken van hardstalen pennen om een cilinderslot veilig te maken. Op het moment dat een inbreker het slot wil forceren met kerntrekken en hij begint een schroef de cilinder in te boren, zorgen de pennen ervoor dat de schroef afbraamt en geen grip krijgt op de kerncilinder. Hardstalen pennen beveiligen een cilinderslot ook tegen picking, de slagmethode en het breken van de cilinder.
Een cilinderslot maakt gebruik van stiftjes, plaatjes of kogeltjes die door de sleutel op de juiste plek moeten worden geduwd. Er zijn verschillende manieren waarop zo’n systeem werkt: er zijn kartel- of snijsleutels, waarbij de kartels van de sleutel de stiftjes op de juiste plek duwen. Er zijn ook keersleutels, deze sleutelsoort heeft geen kartels, maar gaatjes in de sleutel.
Een cilinderslot met een snijsleutel, ook wel kartelsleutel genoemd, is de meest traditionele manier voor het openen van een slot. Je stopt de sleutel met karteltjes in het slot op verticale manier, waardoor de staafjes in de cilinder op de juiste plek worden geduwd. Hoewel een snijsleutel erg simpel is en vrij basaal, zijn er de afgelopen jaren steeds meer varianten ontworpen die de veiligheid bevorderen. Zo kunnen snijsleutels ook komen met kopieerbeveiliging.
Een keersleutel wordt over het algemeen horizontaal in een cilinderslot gestoken. Omdat een keersleutel aan beide kanten exact eender is, past de sleutel dus in tegenstelling tot een snijsleutel, altijd. Dat is handig als het ’s avonds donker is. Omdat er geen kartels zitten aan de sleutel, kan hij in je handtas of broekzak geen beschadigingen toebrengen. Een keersleutel zorgt ervoor dat een cilinderslot goed beveiligd is. Daarnaast is het een sleutel die ook nog eens nauwelijks te dupliceren is.
Het is niet onbelangrijk om bij het installeren van nieuwe sloten in je woning of pand, zeker te zijn dat de sloten en sleutels daadwerkelijk gecertificeerd zijn. Wij leveren sloten eigenlijk altijd met certificaat, zodat alleen mensen in het bezit van het certificaat het slot of de sleutels mogen repareren of bijmaken. Hoewel dat in woningen belangrijk kan zijn, is dat nog belangrijker bij bedrijfspanden. Je wilt immers niet dat een collega, schoonmaker of wie dan ook zonder dat jij het weet een sleutel kopieert tijdens het lenen van de sleutel. Met een gecertificeerde sleutel ben je er altijd zeker van hoeveel sleutels er in de omloop zijn.
Het SKG-keurmerk is een keurmerk van de ‘Stichting kwaliteit gevelbouw’. De stichting doet onderzoek naar de veiligheid van verschillende sloten- en sleutelsystemen. De meeste sloten in Nederland zijn gekeurd door de SKG. De SKG geeft over het algemeen 1, 2 of 3 sterren, waarbij drie sterren de beste inbraakbeveiliging garandeert.
Officieel moeten sloten met het SKG-keurmerk met twee sterren voldoen aan de volgende criteria: allereerst moet een inbreker ten minste drie minuten bezig zijn het slot te forceren. Daarnaast moet een SKG2-slot niet met simpele instrumenten kunnen worden geopend: de inbreker heeft specifieke tools nodig om het slot te forceren. Alleen als aan al deze criteria is voldaan, kan een slot of slotensysteem van de SKG twee sterren krijgen. Een minimum van 2 sterren is altijd aangeraden.
Uiteraard is een rating van 3 sterren het beste in de wereld van sloten en sleutels. Eén van de criteria in deze categorie is dat een inbreker minimaal 5 minuten nodig heeft om het slot te forceren. Dat geven politie en alarmsystemen extra lang de tijd om te arriveren op de ‚crime scene‘. Ook moet een inbreker echte zware gereedschappen gebruiken om de deur te openen. Een SKG3-slot beschermt tegen kerntrekken en heeft over het algemeen een cilinder van gehard staal.
Een cilinder is in de slotenwereld een bekend fenomeen. Binnenin de ijzeren behuizing zit een cilinder met kogeltjes, stiftjes, plaatjes of pennetjes die door de sleutel op een bepaalde positie moeten worden gedrukt voordat het slot opengaat. Iedereen gebruikt in het dagelijks leven wel een slotcilinder en zal deze ongetwijfeld herkennen: een cilinder is het ronddraaiende gedeelte met een gleuf waar de sleutel in past. Het ronde cilinder is ook het enige wat men in een deur vaak ziet van het slot.
Op het moment dat jij jouw sleutel in de cilinder van het slot steekt gebeurt er van alles. Met elk karteltje of gaatje in de sleutel klikt een pinnetje, kogeltje of stiftje op z’n plek. Zodra de sleutel helemaal in het cilinder zit, staan alle pinnetjes op de juiste plek en kan het slot draaien. Sommige cilinders gaan helemaal niet draaien als er een verkeerde sleutel in zitten, anderen beginnen met draaien, maar kunnen niet verder.
Het meten van een cilinder kan nogal een moeilijke bezigheid zijn, zeker als je er geen ervaring mee hebt. Cilinders worden gemeten van het midden tot het uiteinde. Meestal zijn de cilinders symmetrisch: een maat van een cilinder komt dus in twee getallen die hetzelfde zijn, zoals 30/30 bij een cilinder die 60mm lang is. Om een cilinder van een slot te meten is het gelukkig niet nodig om het slot te demonteren uit de deur: op de cilinderhoogte zit vaak een schroef die het midden aangeeft van de cilinder.
We bieden opties aan om een extra cilinder te bestellen. Zo kunt u op meerdere deuren dezelfde sleutel gebruiken. Kies voor een drukknop of pushknop of bijvoorbeeld een paar extra sleutels. De extra opties voor onze producten vind je op de productpagina. Sleutels bijbestellen kan uiteraard ook bij ons.
Meer weten over de mogelijkheden om uw deur nog veiliger te maken? Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar support@securitypunt.nl.